Scalele pentru Evaluarea Tulburărilor de Spectru Autist (ASRS)- curs de bază

ASRS este un instrument pentru evaluarea comportamentelor asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA), utilizat în psihologia clinică, educație și cercetare. ASRS măsoară mai multe dimensiuni comportamentale esențiale pentru diagnosticarea TSA și pentru elaborarea planurilor de intervenție în diverse contexte.
Write your awesome label here.

Ce include cursul?

  • 5 Secțiuni de curs
  • 7 Studii de caz și exerciții practice
  • 60 Întrebări de verificare a cunoștințelor
  • 1 Certificat de absolvire
  • 10 Credite PCR

Cui se adresează ASRS?

ASRS se adresează psihologilor clinicieni, psihiatrilor, educatorilor și altor profesioniști din domeniul sănătății mintale sau educației care lucrează cu copii și adolescenți cu vârste între 2 și 18 ani. Instrumentul este util în evaluarea și diagnosticarea Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) și este recomandat specialiștilor care dețin nivelul B de calificare.

Beneficiile cursului

Cursul vizează însușirea cunoștințelor și abilităților practice esențiale pentru administrarea, scorarea și interpretarea rezultatelor în cadrul instrumentului ASRS, în vederea realizării unei evaluări cuprinzătoare a comportamentelor asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA). Scopul evaluării este identificarea timpurie a comportamentelor problematice la copii și adolescenți cu vârste între 2 și 18 ani, oferind suport pentru diagnostic și intervenție terapeutică.
Titular curs

Gabriela DUMITRIU

Dr. psih. Gabriela DUMITRIU este un recunoscut specialist român în psihologie clinică și psihoterapie integrativă, cu expertiză în situațiile de divorț și abuz asupra copilului.
Dr. psih. Gabriela DUMITRIU este președintele Asociației ARTEPSY – Asociația de Terapii Expresiv-Creative și Psihologie Clinică, unde susține programe de formare pentru psihologii din domeniul clinic. De asemenea, este formator în psihoterapie integrativă în cadrul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI).
A obținut titlul de doctor în cadrul Departamentului de Psihologie al Școlii de Studii Avansate a Academiei Române și este cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, precum și la UMFT „G.E. Palade” din Târgu Mureș. Totodată, este lector titular în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Spiru Haret.
Deține supraspecializări în psihoterapia corporală și terapia schemelor și o bogată experiență clinică de lucru în cazuistica de criză, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din București.
Totodată, este autoarea a numeroase articole de cercetare pe tema relației părinte-copil și a co-parentajului în cazurile de separare și divorț, cât și a adaptărilor pentru țara noastră a instrumentelor psihometrice în același domeniu (precum UCCES, CSBI, PSI, PCRI și altele).

Write your awesome label here.
co-Autor Curs

Roxana Dabrowski

Roxana Dabrowski, PhD este psiholog și cercetător, cu un doctorat în psihologie obținut în 2024 la Universitatea din București.
În prezent, colaborează cu TestCentral în dezvoltarea de programe de training și activează ca asistent editorial pentru European Journal of Psychological Assessment și Intelligence.

De-a lungul timpului, a fost implicată în proiecte precum ResearchCentral, SHL și Skill Tests. Activitatea sa de cercetare include articole publicate în reviste precum European Journal of Psychological Assessment și European Journal of Work and Organizational Psychology, precum și contribuții în volume apărute la edituri precum Edward Elgar Publishing și Springer.


Write your awesome label here.
Created with