Inteligența Emoțională (adulți) MSCEIT

Prezentul curs vizează dezvoltarea abilităților profesionale necesare utilizării și interpretării evaluărilor bazate pe rezultatele MSCEIT®. Accentul este pus pe măsurarea conform Modelului celor Patru Ramuri care vizează capacitatea persoanei evaluate
1) de a identifica emoţiile celorlalţi,
2) de a utiliza emoţiile pentru a facilita gândirea,
3) de a înţelege semnificaţiile emoţionale şi
4) de a şti cum să gestioneze emoţiile. 
Write your awesome label here.

Scorurile T (standard) au media 50 și abaterea standard 10.

O problemă ușoară ar fi între 30-40 scor T.

Zonele cu problemă sunt la scoruri T sub 30.

Un tip de problemă standard în statisticile de bază este de a calcula z- scorul unei valori, dat fiind faptul că datele sunt în mod normal distribuite și, de asemenea, date deviației medii și standard. Acest scor z sau scorul standard este numărul de abateri standard, prin care valoarea punctelor de date este mai mare decât valoarea medie a celei care este măsurată.

Formula pentru calculul scorului z al oricărui set de date este z = (x - μ) / σ unde μ este media unei populații și σ este deviația standard a unei populații. Valoarea absolută a z reprezintă scorul z al populației, distanța dintre scorul brut și media populației în unități de deviație standard.

z=scorul brut- media/abaterea standard

De exemplu, o persoană de 76 ani, cu 12 ani de școală, cu un scor brut MMSE-2:SV=14/30, are M=26.07, SD=2.65, Scot T=4

z=14-26.07/2.65

z=-4.55

Scorul T=4 se află sub medie, la peste patru abateri standard și jumătate distanță.


Ce include cursul?

  • 7 secțiuni de curs
  • 17 înregistrări video aferente conceptelor teoretice și practice
  • 9 Studii de caz analizate riguros, inclusiv cu video-uri explicative
  • 50 Întrebări de verificare cunoștințe
  • 1 Certificat de absolvire &
    30 credite CPR

Cui se adresează MSCEIT?

Cursul vizează psihologi, psihiatri, medici, asistenţi sociali, consilieri de orientare vocaţională şi consilieri de carieră, profesionişti în domeniul resurselor umane, consultanţi care activează în special în mediul organizațional, dar și în mediile educaționale, clinice, medicale, de cercetare și în programe de prevenire a infracționalității, respectiv toate acele contexte în care este necesară evaluarea inteligenței emoționale și a potențialului de dezvoltare a acesteia.

Utilitatea cursului MSCEIT

Cursul online oferă reperele esențiale teoretice și practice privind utilizarea testului MSCEIT pentru evaluarea Inteligenței Emoționale, incluzând diverse studii de caz, riguros analizate, video-uri demo – explicative pentru diverse concepte teoretice și clarificări privind aplicabilitatea practică în diverse contexte, precum și reguli de bună practică. 
AUTOR

Adrian Răulea

Adrian Răulea este psiholog organizațional, trainer și terapeut. 
Are o experiență profesională de peste 33 ani, din care 17 ani în Vânzări, 2 ani în Managementul Resurselor Umane și peste 14 ani în evaluarea personalității și dezvoltarea Inteligenței Emoționale. Adrian este prezent în organizații din diverse arii de activitate, susținând echipele de management și angajații în găsirea echilibrului emoțional și împlinirea potențialului.

Programele dezvoltate de Adrian au la bază evaluări cu un set variat de instrumente psihometrice și adresează provocări oranizaționale și personale din cele mai diverse. “E-motivate Your Business”, “Emotional Intelligent Sales” sau programele de Analiză și Diagnoză Organizațională propun o abordare profundă a aspectelor ce țin de management emoțional, leadership conștient, performanță și dezvoltare organizațională.

Adrian îi privește pe ceilalți animat de curiozitate și cu inima deschisă, având convingerea că întotdeauna învățăm unii de la alții. Își oferă cu pasiune expertiza sa în ghidarea celor interesați să parcurgă drumul autodescoperirii și dezvoltării (inter)personale.
Patrick Jones - Course author
Created with